Sportmassage

Deze vorm van massage is bij uitstek geschikt voor de sportieve mens onder ons, ongeacht zijn of haar niveau. Ideaal na een zware training of wedstrijd door het herstelproces van het lichaam te versnellen. O.a. door het voorkomen van ophoping van afvalstoffen, krampen, spierpijn en het ongemerkt opbouwen van een te hoge spierspanning. Het is een goede aanvulling op een cooling down.

Tevens wordt de massage gebruikt kort voor dat een sportprestatie geleverd moet worden. De technieken zijn dan weer anders dan bij de hierboven genoemde herstelbevorderende massage. De spieren worden dit keer in een staat van actie gebracht. Eventueel aanwezige ongemakken worden voor zover verantwoord voor aanvang van een sportprestatie meegenomen.

Door de hogere intensiteit en specifiekere technieken is deze massage zeer geschikt voor diegenen die sneller dan bij een ontspanningsmassage van hun klachten af willen komen. Veel door mij behandelde problematiek zijn klachten aan arm, nek en/of schouder (KANS voorheen ook wel RSI genoemd), rugklachten, tennisarm en golfersarm, kuit-, hamstring- en achillespeesklachten, stress, hoofdpijn en slapeloosheid.

Veel klachten kunnen voorkomen worden door regelmatig een sportmassage te ondergaan, ook al zijn er ogenschijnlijk nog geen klachten aanwezig op het moment zelf. Ik zal u tijdens een behandeling een aantal punten laten voelen die aan de basis staan van groter wordende klachten en dit ook toelichten. Het advies is eens per 2 à 3 maanden (4-6x per jaar) een massage te ondergaan. Het lichaam zal dan wennen aan meer rust in spieren, weefsel en hoofd en er zelf via automatische biologische en fysiologische processen naar streven deze stand te behouden. Het lichaam heeft immers een zelfherstellend vermogen zoals bij het genezen van een wondje. Het wil dus terug naar zijn gezonde staat zonder spanning, spierknopen etc. en heeft hierbij een extra zetje nodig.

Een sportmassage wordt veelal uitgevoerd op armen, schouders en benen, echter ik kan deze desgewenst ook voor de rug en nek doen. De intensiteit ligt hoger dan bij de ontspanningsmassage door toepassing van andere technieken en handgrepen.