Ontspanningsmassage

Ieder mens bouwt in zijn leven in meer of mindere mate stress op, soms noodzakelijk (de welbekende Fight-or-Flight reactie) echter meestal ongewenst. Negatieve stress hoopt zich op in uw lichaam en is veelal te herkennen aan diverse kwalen zoals hoofdpijn, nekklachten, rugklachten, pijnlijke/stijve spieren, vermoeidheid, onrust, meer piekeren, prikkelbaar zijn en soms zelfs een verslechterde stemming. Een vakkundig uitgevoerde massage kan klachten voor langere periode doen afnemen en de cirkel spanning --> piekeren --> spanning mede helpen doorbreken. Als u stressklachten ervaart is het tegelijkertijd goed om eens te kijken naar de achterliggende oorzaken hiervan.

Ontspanningsmassage is een vrij lichte vorm van massage, echter let ik tijdens deze massage zeker ook op eventueel te hoge spanning in de spieren, de aanwezigheid van ophopingen van vocht, afvalstoffen en spierverhardingen en zal deze indien aanwezig geleidelijk aan meenemen zonder dat u daar al teveel van merkt. Het blijft immers een ontspanningsmassage en niet echt een behandeling zoals bij sportmassage meer het geval is. Mocht massage van bindweefsel nodig zijn (dit is zeker niet altijd het geval), dan wordt ook dit meteen in de massage meegenomen. De wijze waarop zult u ook als ontspannend ervaren.

Ook al heeft men geen klachten dan nog kan ik u een ontspanningsmassage aanbevelen om het lichaam te laten wennen aan rust in spieren, weefsel en hoofd. Als men dit regelmatig herhaalt went het lichaam aan deze ruststand en zal er zelf via diverse automatische biologische en fysiologische processen naar streven deze stand te behouden. Het lichaam heeft namelijk een zelfherstellend vermogen zoals bij het genezen van een wondje. Het advies een preventieve ontspanningsmassage te nemen luidt eens per 2 à 3 maanden (4 - 6x per jaar).

Helaas gaan veel mensen pas naar de erkende masseur als er klachten aanwezig zijn. Een groot gedeelte hiervan had voorkomen kunnen worden.

De standaard ontspanningsmassage behandelt het gebied rug-nek-schouders. Dit kan naar keuze uitgebreid worden (bijv. met armen en/of benen).